Igår bakade jag ett gott bröd och en smarrig chokladkaka. Här kommer recepten:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Ta fram en avlång form och lägg i bakplåtspapper.
Du behöver:
2 dl linfrö
1 dl sesamfrö
1 dl hasselnötter
1 dl mandel
50 g fiberhusk (alternativt fibrex eller kruskakli)
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor
50 g smör
1 dl crème fraiche
250 g keso
6 ägg
1) Mixa alla torra ingredienser i en mixer så allt blir som mjöl.
2) blanda ihop ägg, keso och créme fraich.
3) rör ihop “mjölet” med den blöta blandningen.
4) häll ner blandningen i formen.
5) grädda i ugnen ca 60-80 minuter beroende på hur din ugn fungerar.
Om du vill kan du strö på solroskärnor på limpan. Låt brödet svalna och skär tunna skivor.
Jag förvara det i kylskåpet och äter det som det är eller lägger i brödrosten när jag blir sugen på rostbröd.
Enkel choklad-kladdkaka
Du behöver:
100 g margarin
100 g mörk choklad minst 70 % (jag tog hälften med hallonsmak)
1 dl grädde
2 ägg
1 msk kakao
smält smöret i en kastrull och häll i chokladen i smöret tills det smälter. Vispa grädde och ägg till skum och häll i kakao och vänd i chokladsmöret. Lägg smeten i en rund form med avtagbar botten som du smörat och “bröat” med kokosflingor. In i ugnen 200 grader i ca 8-10 minuter. Servera med vispad grädde och hallon.
Enjoy!