SMARRIGT VÄRRE!

 

Igår bakade jag ett gott bröd och en smarrig chokladkaka. Här kommer recepten:

imageGlutenfritt bröd àla LCHF 

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Ta fram en avlång form och lägg i bakplåtspapper.

Du behöver:

2 dl linfrö
1 dl sesamfrö
1 dl hasselnötter
1 dl mandel
50 g fiberhusk (alternativt fibrex eller kruskakli)
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor

50 g smör
1 dl crème fraiche
250 g keso
6 ägg

1) Mixa alla torra ingredienser i en mixer så allt blir som mjöl.

2) blanda ihop ägg, keso och créme fraich.

3) rör ihop “mjölet” med den blöta blandningen.

4) häll ner blandningen i formen.

5) grädda i ugnen ca 60-80 minuter beroende på hur din ugn fungerar.

Om du vill kan du strö på solroskärnor på limpan. Låt brödet svalna och skär tunna skivor.

Jag förvara det i kylskåpet och äter det som det är eller lägger i brödrosten när jag blir sugen på rostbröd.

Enkel choklad-kladdkaka

Du behöver:

100 g margarin

100 g mörk choklad minst 70 % (jag tog hälften med hallonsmak)

1 dl grädde

2 ägg

1 msk kakao

smält smöret i en kastrull och häll i chokladen i smöret tills det smälter. Vispa grädde och ägg till skum och häll i kakao och vänd i chokladsmöret. Lägg smeten i en rund form med avtagbar botten som du smörat och “bröat” med kokosflingor. In i ugnen 200 grader i ca 8-10 minuter. Servera med vispad grädde och hallon.

Enjoy!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *