High on life…

Å yeah! Allt på topp. Allt! Everything’s perfect! I’m the Queen of the world; right on top of everything…

Hypomanisk fas dag tolv…

För ungefär 1,5 månad sedan fick jag en stark intution om att jag får för mycket serotonin då jag äter SSRI preparat pga av min utmattning. MEN som bipolär är det viktigt att inte tjåka i sig för mkt av den varan.   

 

Jag var utan SSRI och annat i en månad i våras för att se hur kroppen mådde utan tillsatser. Jädrans vad bra jag mådde! I total balans och harmoni. Så varför äta SSRI igen? Jo; i och med att jag blev utmattad kom även muskel-och ledvärk som ett brev på posten. Den värken kom tillbaka när jag var utan dessa sk lyckopiller eller antidepp eller vad vi nu kallar det… Jag började även få katastroftankar. Även om jag vet hur jag ska hantera dessa hjärnspöken så kände jag att jag inte hade orken till det just där och då.  

 I samråd med mitt sunda förnuft valde jag i våras tillbaka samma dos av serotoninhöjande jag hade när jag drabbades av PTS 1,5 år innan min krasch, eftersom att SSRI även är ett vanligt preparat för värk i kroppen. Och en liten dos för mina hjärnspöken med en vetskap om att vara uppmärksam på att inte hamna i bipolära tillstånd.  

 När jag i höstats börjar jobba på hunddagis med tillhörande promenader och frisk luft tillsammans med ännu mer yoga och meditation – som är serotoninhöjande – började jag må sämre igen. Trött, ångest, ångest och låg som attan. Jag ringde min läkare (nga veckor innan jul) men hon var på semester till januari *katjing* Men när jag för lite mer än en vecka sedan hamnade i total överskottsenergi förstod jag att det var dags igen och att något med mina mediciner inte stämmer.  

 Kroppen är lika utmattad som den är speedad. Ja, visst, det blir en jävla massa gjort; gjort om ungens rum. Igen. Möblerat om hela källarn. Rensat kläder. Rensat it allt från mitt blivande yogarum. Skruvat. Spikat. Skurat. Bytt gardiner. Gjort om i köket. Ja, vad har jag inte gjort? Rent är det i alla fall ha ha. 

Humor ??
 

Läkaren har beordrat att jag ska fokusera på vila och sömn eftersom jag knappt sovit på en vecka. Så nu behöver jag ta lugnande för att dra ner tempot i kroppen, speciellt till kvällen så jag får sova. Och läkaren höll med om att jag antagligen får för mkt serotonin så SSRI-dosen är halverad. 

Nu håller jag tummarna att det stabiliserar sig inom nga veckor så kroppen slipper slita ut sig igen. 

Hoppas du har en fin helg ❤️

2 kommentarer till “High on life…”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *