Anden i glaset

Har du oxå gjort anden i glaset någon gång? Jag kommer aldrig, aldrig mer att göra det. Men när jag var 12-13 år gjorde jag och mina kompisar det väldigt ofta – till och med i skolan på rasterna! Galet!   

Man undrar ju hur och om det verkligen fungerar. Så vi gjorde små tester ibland och frågade ovesäntliga frågor. En gång frågade vi vad klockan var. Då fick vi svaret 14:56 och mitt i svaret ändrades klockan på klockradion och glaset gled över från 6:an till 7:an. Det tyckte vi var lite scary. 

Under denna period hade vi en och samma ande som kom och den gav oss dess namn. En dag fick vi ett nytt namn och det kändes obekvämt. Vi frågade såklart om den var god eller ond. Man ska inte fråga något om anden och man ska definitivt inte fråga om döden. Men allt var ju så spännande… Vi fick till svar att den nya anden var ond. Såklart. Vi sa att vi ville byta ande, släkte ljuset, tände lamporna och började om. Vi fick tillbaka den vi brukade ha, även om stavningen på andens namn blev lite halvknasig mot vad vi brukar vara vana vid och efter ett tag blev det knasiga svar och glaset rörde sig okontrollerat. Vi frågade om det verkligen var den goda anden vi haft med oss men fick till svar att det fortfarande var samma, onda ande vi hade med oss. Vi gav oss där. 

Ju mer vi gjorde anden i glaset, desto mer obehagligt kändes det och jag bestämde mig tillslut att detta inte är en bra känsla, hur nyfiken jag än är. 

När jag gick på gymnasiet och satt på en engelskalektion med vår vikarie som vi hade i några månader, kom vi in på anden i glaset. Hon sa det jag redan hade känt och bestämt mig för; Jag kommer aldrig mer att göra Anden i glaset!” Alla blev såklart nyfikna och frågade varför hon tyckte så. 

Hon berättade att de frågat en sån där fråga som man egentligen inte ska fråga; När kommer jorden att gå under? Glaset gav vika i en snabb fart och rullgardinen for upp med samma fart. Många blev såklart rädda, men den som sagt frågan var envis och tyckte att de skulle fråga igen. Till svar fick de: Det har jag redan svarat på…

Så jag ber er; låt bli det där spelet! Och har ni barn och ungdomar runtomkring er som är nyfikna på den andra sidan så lär de verktyg för att kunna lära sig på rätt sätt! Hjälp de att lyssna inåt och se till att de hittar en seriös cirkel eller kurs för att utveckla sin medialitet. Men skulle Du mot förmodan inte kunna hålla fingrar och glas i styr; så be om beskydd och endast om de högre, kärleksfulla och ljusa energierna! Och öppna fönster för att vädra ur efteråt samtidigt som du kör några varv med vit salvia! 

That’s all. 

Namaste

2 kommentarer till “Anden i glaset”

  1. Har gjort anden i glaset några gånger under min uppväxt. Vi frågade något om vår morfar som varit borta sedan år 88 och helt plötsligt ringde telefonen. Blev skitskraja.
    En kväll gjorde jag och min kompis det i hennes rum och jag skulle cykla hem själv och de blåste satan och jag kände mig förföljd så den gången var det nog en ond ande. Men å andra sidan så tror jag på det övernaturliga och varit med om läskiga saker.
    Anden i glaset gör jag aldrig om efter den gången hos min kompis.

    Ha en bra kväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *