Gott & nyttigt 

Från och med den här veckan kommer jag att ha ett stående hälsoinlägg på fredagar; Gott & Nyttigt för att inspirera till en mer hälsosam helg; visst låter det bra? 

Idag bjuder jag på galet goda Bananmuffins med utgångspunkt och grundrecept från boken Hälsosam familj på 30 dagar skriven av Ulrica Davidsson (En av de bättre kokböcker jag läst)


De är så nyttiga så de till och med kan få slinka ner som både frukost och mellis emellanåt. Min dotter som är kräsen tyckte att de var fantastiskt goda fastän hon var skeptisk till en början när mamma Sara glatt säger att hon bakat nyttiga muffins 😊 

Jag brukar oftast göra en sats av grundreceptet innan jag exprimenterar vidare på mitt eget sätt, för att veta hur det är tänkt att det ska se ut och smaka. Den här gången har jag tyvärr inte hunnit göra min egen variant av dessa muffins, men kommenterar lite hur jag tänker testa mig fram nästa gång. 

Börja med att sätta ugnen på 200 grader så den hinner bli varm medan du geggar ihop smeten. 

Du behöver: 

1 banan 

1 ägg

1 dl Kesella (jag tog kvarg)

125g keso

0,5 dl Havregryn

0,5 Dinkelfullkornsmjöl (vill du ha glutenfritt kan du välja mandelmjöl istället vilket jag ska testa nästa gång) 

1 tsk Bakpulver 

1 krm Kardemumma

1 dl Hackade hasselnötter

2 msk rapsolja (jag tog olivolja) 

2 msk flytande honung (Nästa gång ska jag ta 1 msk; det räcker gott och väl) 


Mosa bananen och blanda med resten av ingredienserna. 

Lägg smeten i muffinsformar.

Om du vill kan du ekorera med en skiva banan och hackade hasselnötter på varje muffin; då lägger du till det utöver bananen och nötterna som står i receptet 👍

In i ugnen i ca 15 minuter.

Klart! Gott!


Snabbt, enkelt, nyttigt och gott; vad mer kan vi begära?! 👍😊

Ha enTrevlig helg och Valborg! 


sara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *