Onsdagsvägledning

Hoppas ni haft en bra vecka kära läsare! 

Idag bjuder jag på sex kort från kortleken Osho Zen Tarot.

Tänk dig att du har dessa kort framför dig; vilket eller vilka skulle du välja att titta på? Andas. Känn in. Låt det ta en stund om du tvekar och inte känner dig säker; när vi är stressade är det svårt att lyssna till intuitionen. 


Varsågod!

1. DELTAGANDE

Det finns mycket glädje omkring dig. Bli medveten om den; Se den! Bli en deltagare istället för en bitter åskådare. Du har ett tillfälle att delta och skapa något tillsammans med andra. Ditt deltagande ger inte bara näring till dig själv utan skapar något värdefullt för helheten; om Du mår bra så mår folk omkring dig bra ❤️

2. TYSTNAD


Du har vuxit i dig själv och kommit till en punkt där du har lätt för att vila i dig själv. Det kan få andra människor obekväma eftersom de inte är van detta. Men bry dig inte om det. Beblanda dig med likasinnade istället eller njut av att vara för dig själv. Den förståelse och de insikter som kommer till dig just nu, manifesteras senare i ditt liv. Det är dags att komma hem till dig själv nu ❤️


3. DIN INRE RÖST

Det finns stunder i livet när alltför många röster drar oss åt olika håll. Den förvirring som vi upplever i sådana stunder är en påminnelse om att söka tystnad och centrering inom oss själva. Bara då kan vår inre röst göra sig hörd. Din inre röst talar hjärtats språk där endast sanning finns ❤️


4. MEDVETENHET

Det växer en medvetenhet i dig just nu. Du har inte levt maximalt. Din livsflamma har varit svag. Den känsla du haft av att irra runt i mörker och fått dig att känna dig hindrad från att se världen som den verkligen är, är snart borta om den inte redan har börjat försvinna. När du släpper taget om dina tankar och dammet du har samlat på dig från ditt förflutna, slår flamman upp; ren, klar och levande. Hela ditt liv blir en flamma, en flamma utan rök. Det är det som är medvetenhet 🙏


5. DEN SMÅAKTIGE

Detta kort utmanar oss att se efter vad vi klamrar oss fast vid och vad vi tror att vi äger som är så dyrbart att det måste skyddas av höga murar. Det behöver inte vara ett fett sparkonto eller ett skrin fyllt med juveler. Det kan vara någonting så enkelt som att dela vår tid med en vän eller att ta risken att uttrycka vår kärlek till någon. Som en förseglad brunn som blir unken av att inte användas, blir våra skatter glanslösa och utan värde om vi vägrar att dela med oss av dem. I det ögonblick du blir girig blir du oxå avstängd för livets grundläggande fenomen; att dela med sig till andra. I det ögonblick du klamrar dig fast vid målet missar du det. Det är inte tingen som är målet; inte ett vackert hus, men att Du är vacker. Inte mycket pengar, men att Du är rik för att du är en öppen varelse och tillgänglig för miljoner saker och upplevelser. Vad det än är som du håller fast vid, kom ihåg att du inte kan ta det med dig. Släpp greppet och känn den frihet och expansion som kommer när vi delar med oss.


6. UTMATTNING
Kortet avbildar en person vars hela livsenergi gått åt till hans ansträngningar till att ge bränsle till det enorma och löjliga maskineriet av självhävdelse och produktivitet. 

Bli inte upptagen med att hålla ihop alltsammans och att se att allt går rätt till; då glömmer du bort att vila! Tillåt dig att vara lekfull! Det tjänar ingenting till att tro att allt rasar ihop för att du överger plikten och åker till stranden. 

Trygga och onaturliga rutiner som vi skapar för att hålla oss ifrån det kaotiska och spontana är inte livet! Livet är ett mysterium att leva; något vackert och betydelsefullt. Ditt arbete flyter mycket bättre om ditt sinne är avslappnat. Den som har idéer om hur livet ska levas och alltid planerar, blir hård. Den bär ständigt runt på en karaktär som blir som en rustning; ett skydd och säkerhet. En karaktär som denna möter en fråga med en reaktion istället för gensvar; svaret är redan färdigt och planerat. Det är en hård person som är tråkig, dum och mekanisk och fungerar bättre som en robot än en människa. En genuin person agerar spontant från hjärtat och svarar an med kärlek ❤️

/Sara 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *