Bästa fönsterputsen ever! Och helt ekologisk dessutom!

Våren ligger runt knuten och med det kommer dags-för-fönsterputs-tiden.

Jag har flera gånger läst och sett klipp om hur man enkelt kan göra rent sitt hus med hjälp av skafferi- och kylvaror som man har hemma. Det vanligaste jag hört talas om är vinäger och citron och ibland även bikarbonat om det t ex är mycket kalkavlagringar i badrummet.

Jag är en person som älskar att kolla på DIY-klipp som ploppar upp på facebook och även alla roliga och enkla lunch-låde-tips från t ex Tasty. Jag tittar på klippen och tänker “Å vad smart!” eller “Å vad gott och enkelt det där ser ut! Det ska jag prova!” och sen sparar jag klippen till senare tillfällen. Men tror ni att jag gör allt detta sen? Nä. Det blir liksom inte av helt enkelt. Men, hur som haver. Tillbaka till städningen. Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att “nu ska jag göra eget fönsterputs med vinäger och citron!” Då visar det sig att jag endera inte har någon citron hemma eller ingen vinäger och då blir allt ett projekt; komma ihåg att handla ingredienserna nästa gång jag handlar och så blir det ingen miljövänlig städning den dagen.

Jag har hittills inte hittat någon bra fönsterputs fastän jag testat flera olika på marknaden och speciellt dem som säger skinande rent! Inga ränder! etc etc. Men lik förbannat få jag putsa och spraya flera gånger om, innan spegeln ser ok ut och utsikten utanför fönstret ser klarare ut.

Men nu har jag iaf blandat min egen lilla fönsterputs! *applåd till mig* Jag har handlat hem vinäger (ekologisk såklart!) och istället för att alltid ha färska citroner hemma; som oftast hinner ruttna innan jag hunnit få städ-feeling, så fick jag tips om att använda eterisk olja i form av citron istället. Och det är ju perfekt! En sån liten flaska räcker till många hemmagjorda fönsterputsflaskor! Så det blev några droppar citronolja blandat med vinäger och vatten  – vissa blandar 50/50 vatten/vinäger (eller ättika), andra ca 4 msk vinäger och vatten på känsla.

Och vet ni? Det blev så rent! Jag blev helt exalterad och tänkte “var det inte svårare än så här!?

Så, nu får ni börja blanda och förhoppningsvis blir fönsterputsningen roligare och finare än sist!

Kram Sara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *