Överflöd utan inkomst; finns det?!

I nästan exakt fyra månader har jag gått helt utan inkomst sedan jag fick avslag från försäkringskassan och har fram tills nu inväntat beslut om a-kassa för att sedan gå in på aktivitetsstöd.

Min första reaktion när jag insåg att jag stod helt utanför systemet var såklart panik. Men jag har varit med förr då jag studerat länge, jobbat som vikarie och varit mammaledig. Jag har varit arbetslös i min tidiga vuxenålder och jag har studerat utan CSN under en period.

Jag tillät mig självömka en dag efter FKs beslut och har sedan fokuserat på att allt löser sig. Och det har det gjort, med råge!

Tankar om att det förmodligen inte blir någon utlandsresa i år och att den där cykeln som jag försökt spara pengar till skulle få vänta till nästa år. Men jag tänkte om! Visualiserade solen och havet och bara-vara-semester. Visualiserade en cykel på garageuppfarten och hur jag gladeligen cyklar iväg med handväskan i cykelkorgen. Resultat? Vi har fått en resa för hela familjen!

Vi fick boka en valfri resa till valfritt ställe för en maxsumma och det som blev över får vi ta som fickpengar. Det blir Mallorca i maj! Jag grät av tacksamhet i flera dagar efter den gåvan. Jag trodde verkligen inte att det skulle kunna bli någon längre semester i år. Med tanke på hur mycket min familj; mamma, pappa med partners har hjälpt till med så mycket under denna tuffa period, så varken önskade jag eller förväntade mig speciellt mycket i födelesedagspresent. Men jag klämde försiktigt fram att jag gärna tog emot ett litet bidrag för att spara till en cykel. Gissa om jag blev förvånad när det ringer på dörren kl 09:00 på min födelsedag och mammas man står där med en cykel med ballonger på!!! Då kom det fler tårar av tacksamhet i några dagar till.

Jag är så lycklig över min cykel så ni kan inte ens förstå! Och helt oväntade pengar har kommit in var och varannan vecka från dag ett! Pengar som vi inte skulle fått om allt varit som vanligt. Flera tusenlappar från vänliga själar som helt enkelt velat hjälpa till. Jag är helt förbluffad och har en gång för alla förstått hur mycket våra tankar och känslor styr ens liv.

Det finns fler historier om detta ur mitt liv. Jag lyckades visualisera fram nästan hela trehundratusen kronor för några år sedan. Det var en sån där period med lite mindre klirr i kassan och mycket utgifter. Det var så mycket ångest i hela huset och tillslut var det som att någon petade på mig och påminde mig om hur vi kan vända på allt. Jag satt i över en timme med alla räkningar framför mig, alla lån och avbetalningar och mediterade djut. Efteråt kände jag in på tacksamhet tills det tårades i ögonen. Och varje gång egot nafsade och petade och sa “glöm det, det kommer aldrig funka” så bet jag ihop och överröstade den rösten. En vecka senare hade vi 290 000kr på kontot så vi kunde betala billån och andra större månadsitgifter tills det bara fanns huslån och CSN kvar. Alltså det är helt otroligt! Tänk att livet kan vara så enkelt och magiskt?!

En av de första gångerna som jag kom i kontakt med Attraktionslagen, var det ingen som trodde på mig när jag pratade om denna kraft. Jag hade läst The Secret och var helt exalterad och fascinerad över detta mirakel. Men ingen i min närhet stödde den idén. Jag tänkte att jag ger mig inte! Jag började smått; en kopp kaffe, en god lunch på stan, en liten extra slant osv. Resulterat blev såklart en vän som oväntat bjöd på fikat nere på caféet, mamma bjöd på en lunch och plötsligt fick jag rabatt när jag handlade i en butik så till och med kassörskan såg förvånad ut. I denna veva behövde jag även en cykelhjälm och två dagar senare följde jag med min sambo till cykelaffären där han skulle handla något. “Just det! En cykelhjälm ville jag ju titta på!” Sa jag, eftersom jag nästan glömt bort det. Jag hittade en snygg hjälm för en ok summa. När vi skulle betala sa säljaren “den där får du! Jag bjuder den!” Jag blev helt paff! Tackade och kände mig euforisk. Ingen annan än jag fattade grejen och folk pratade bara om tur och att det berodde på att sambon handlat för en större summa osv. Ja, kanske det; men jag fick det jag ville ha! Då tänkte jag “kan jag lyckas en ny bil oxå?!” Jag visualiserade att jag körde en ny och fräsch bil när jag satt och körde vår dåvarande. Helt galet! Av en konstig anledning gick motorn sönder några dagar senare och min sambos farmor tyckte att det var ju tråkigt så vi fick köpa en ny bil med en maxsumma på sextiotusen kronor!!

Ja, detta är några exempel på hur det har fungerat för mig och för oss. Min sambo började fatta grejen när vi fick den där jättesumman för några år sedan, så vi påminner varandra om det den här gången, vilket gett dubbelt resultat!

Kom ihåg att tänka rätt tankar! Du väljer! Universum levererar!

Namaste ❤

8 kommentarer till “Överflöd utan inkomst; finns det?!”

  1. Tack för inspirationen. Nu visulaiserar jag hur inkomster fyller mitt konto. FK nekar sjukpenning o pga olika anledn nekas andra former av bidrag o så separerar jag från mkt neg relation… tänker att jag blir fri att andas, vara den jag är och enda oron den ekonomiska släpper jag. Istället gläds jag åt att vara ekonomiskt oberoende., ägna mig åt mitt skrivande och mediala. Trissvinsten 25 000 kr i 25 år kommer mer än jag t.o.m önskat. Boendet ordnar sig och i naturen tillsammans med mina djur möter jag framtiden. Allt blir bra. Allt ÄR bra. Namaste.

  2. Vad fint?heja dig som delar detta! Du inspirerar mig massor och jag förstår detta! Hur egot kan peta på ens själ som vet precis rätt! Det gäller att lyssna mera på själen och leka fram det du har gjort??‍♀️?✨
    Kärlek
    Bea

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *