Det där med pengar


När jag växte upp fick jag höra att pengar växer inte på träd – sen fick jag någonstans höra att det är bra att spara och investera oxå, eftersom pengar inte växer på träd … Så när jag fick mitt första jobb och min första lön brände jag allt på bara några dagar – jag menar, pengar växer ju inte på träd! så det är ju bäst att använda dem innan de försvinner!

Bara så att ni vet är jag inte lika knasig i skollan idag som när jag var 20 år – nä, idag ser jag till att räkningarna betalas och matpengar plockas ut – det som blir över kan sparas eller slösas bäst de vill.

Något som jag upplever som återkommande hos många människor är att många vill ha mer pengar, att pengarna aldrig räcker dit de ska; “ja, dit skulle jag vilja resa, men det har man ju aldrig råd med” – Det klagas med andra ord över dessa pengar – till och med om en person får in lite extra klirr i kassan, verkar vissa ändå inte nöjda; “Ja, jag vann faktiskt 500 kr på lotto häromdagen – men det räcker ju inte så långt, hade ju varit bättre med 5 miljoner” – aldrig nöjd, aldrig tacksam typ.

Själv vågar jag stå för att JAG ÄLSKAR PENGAR och jag blir tacksam för minsta lilla extra krona – efter att jag fått höra om pengarna som inte växte på träd, fick jag tillslut en klokare inställning “Å, en krona – alltid en början på en miljon!” OCH sen jag var 25 år har jag slutat fåna mig genom att säga “jag har inte råd” och istället börjat intala mig själv att “allt löser sig – jag har råd att göra allt jag vill!” Och ja, den inställningen har hjälpt mig långt inom den ekonomiska biten i mitt liv – Så jag tror att så länge man inte välkomnar pengar och är tacksam, kommer man inte heller att känna sig varken mer rik eller lycklig – och lycka ligger inte i pengarna kan jag säga!! Lyckan sitter i din egen själ och hjärta – så är du inte lycklig idag kommer du inte vara lycklig i morgon heller, även om du fått in tio miljoner kronor på kontot eller får en gratis lyxresa till Bahamas … Så sök frid och lycka istället för att vara bitter över din ekonomi!

Den enda som kan ändra på din ekonomi är DU SJÄLV – ingen annan!! precis som med allt annat här i livet är det DU SJÄLV som gör alla dina val i livet; du väljer vilket jobb du ska ha, du har själv valt din sambo, dina vänner, din hälsa och du har själv skapat din ekonomi.

Rädsla för pengar hindrar många människors drömmar – jag har träffat personer som säger att de vill starta eget men de är så rädda för att förlora sina pengar och gå i konkurs – Ja, men då kan jag säga att jobbet ni har idag, företaget där du är anställd, kan oxå gå i konkurs – det kan hända alla och det är en risk man får ta – man måste VÅGA tänka att det går bra -och jag menar; vad är det värsta som kan hända om du konkar!? Ja, kanske får du lov att jobba på ett vanligt jobb igen, kan du leva med det!? Man måste satsa för att vinna! Och ja, ibland förlorar man – so what! Då har du iaf vågat testa!!

Pengar är makt brukar det ju heta. Makt att styra över sin egen tid. Det finaste du kan ge ngn är din tid. Är man ekonomiskt fri innebär det att man säljer en stor del av sin tid till någon annan för att erhålla pengar. Den tid du säljer kan du aldrig få igen. Att fråga oss själva till vem vi ger vår tid är därför en nyttig övning som vi alla borde företa oss med jämna mellanrum. (Tobias Schildfat 2011:27)Din tid – ditt val.

Vem skulle inte vilja jobba mindre och tjäna mer!?

Mitt tips till er idag: Spara, investera och använd din tid på bästa sätt med dina nära och kära – och har du en dröm; våga satsa för fan!!  (sorry about the F-word … )

Over and out …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *