Pengar och Attraktionslagen

Jag tror att de flesta av oss har koll på hur attraktionslagen fungerar, men jag är nästan säker på att vi alla har vissa områden där vi anser att det fungerar sämre än andra. 

Kanske har du lätt att framkalla en kopp kaffe gratis några dagar i veckan; kollegan eller svärmor som bjuder dig på en kopp. Kanske har du svårt att hitta en parkeringsplats när du ska in på ICA eller systembolaget en fredag em, eftersom du  – trots din vetskap om attraktionslagen – per automatik tänker “Det finns aldrig någon parkeringsplats den här tiden!!” 

Jag tror att ett av mångas problem är ämnen som har att göra med pengar. När vi väl förstått hur attraktionslagen fungerar, börjar vi tvivla när det kommer till pengar; Hur fan ska jag ha råd att laga bilen i januari när man är som fattigast? Det spelar ingen roll att vara tacksam för jag får inga pengar ändå! Jag har försökt! Men det kommer inga pengar!!!” Nej, det förstår jag så som du uttrycker dig … 

Det ÄR svårt det här med pengar och attraktionslagen. Jag vet! Been there, done that … MEN det gäller att hålla pli på sig själv, slå sig på fingrarna när tankarna börjar tjata om att “nä, det har jag inte råd med”. Tänk till lite! Pengar, det har du – mer eller mindre. Så, egentligen är det inte pengarna som är problemet, utan dina tankar om pengar som är dilemmat.

Så här är lite tips inför löningen som kommit idag eller kommer på måndag – om du är anställd inom kommun eller landsting t.ex. 

Ok. Du har betalat dina räkningar och inser att det blev mer än vad du räknat med den är månaden. Du tänker förmodligen att “fan, nu blir det tight den här månaden” Du kanske tänker att “Jag hade ju tänkt att gå på en ansiktsbehandling och en massage den här månaden, men det har jag ju inte råd med nu”! Nä, det kanske du inte har – det bestämmer du ju själv. MEN du kan ju oxå välja att uttrycka det på ett annat sätt; “Jag hade tänkt att gå på massage nästa vecka eftersom jag har råd med det, men jag väljer att inte prioritera det just nu” För om du tänker efter lite så har du ju faktiskt råd rent hypotetiskt – i alla fall om du just nu sitter med minst 500kr på kontot efter att alla räkningar är betalda. Om du har dessa pengar så har du råd, men du prioriterar de pengarna till något annat. På det sättet får du genast lite mer positivt tänkande omkring dina pengar. Jag läste ett exempel en gång att man kan gå runt med en femhundralapp i fickan och gå in i affärer och tänka på allt där inne som kostar 500kr “det där har jag råd med och det där” Förstår ni hur jag tänker? 

Du kan även tänka att “Det där skulle jag vilja göra. Det kostar pengar, men det löser sig!”

Så fort dina negativa tankar kommer tillbaka; kanske när en vän frågar om du ska hänga med på en AW med lite tilltugg och där du egentligen känner att “nä, fan. Jag har inte råd!!” Tänk genast om och tänk rätt! Tänk på allt du redan har och hur allt annat redan löst sig; du har betalat alla räkningar, du har varmvatten att duscha i, du har en proppfull garderob med kläder (fastän vi kvinnor konstigt nog aldrig har nå kläder…), en jacka och varma skor så du inte fryser i vinterkylan, du har en bil – kanske till och med två! – mat i kyl och frys, schampo i duschen – ja du har en massa saker som du behöver och saknar nog egentligen ingenting för att överleva. Du har klarat dig hittills. Allt har löst sig, så varför skulle det inte lösa sig den här gången??

The problem is not the lack of money, the problem is your feelings about the money…

I nästa inlägg berättar jag om mina egna erfarenheter i ämnet.

Trevlig helg!

Sara

9 kommentarer till “Pengar och Attraktionslagen”

    1. Det är inte lätt. Jag vet och har stor erfarenhet av just det. Jag skriver ett inlägg om det snart då jag vet att många undrar detsamma. Skickar över lite tillit och kärlek till dig. ❤Namaste/ Sara

  1. Skrattar när jag läser det är så klockrent ?. Jag har lite svårt för att önska mig pengar eftersom jag har allt det där du tar upp, mat, schampo mm. Jag skäms nästan när jag önskar mig mer pengar för jag vet att det finns dem som har det sämre ställt än jag. Varje kväll när jag går isäng och flera gånger under dagen tackar jag för det jag har, är riktigt tacksam men ofta tänker jag att jag skulle önska jag vore ekonomiskt oberoende och då kommer genast tanken på att jag borde vara nöjd, skämstanken ?

    1. Det där känner jag igen! Det dåliga samvetet! Vi får jobba på det, för vi ÄR värda allt det bästa ❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *