Lär dig tyda Tarotkort enkelt

Igår hade jag besök av två vänner som nyss gått kurs i tarot. De tyckte att det kändes svårt med alla kort och dess betydelse. Därför bjöd jag hit dem för att försöka göra det enklare för dem. Andlighet för mig stavas enkelhet. Så även tarotkort. 

 
Ju mer kunskap du har, desto fler sätt att tyda ett kort. Men det räcker med det du har här och nu för att börja. 

Istället för att stirra dig blind på vilket kort du får ur högen och dess exakta betydelse; t ex om du får sju i stavar som bland annat står för att försvara sig. Titta istället på bilden; vad säger den? Vad ser du? Vilka färger? Använd dig av det du redan har i dig! Om din blick fastnar på färgen blå och en kanin på kortet; vad betyder blått för dig? Vad tänker du om djuret? Vad står det för enligt dig? DÄR kan Du gott och väl börja. Det handlar om intuition och även såklart att våga lyssna på den. 

Så startade i alla fall Jag min tarotresa. Sen byggdes det på; när jag lärde mig healing och fick lära mig chakrafärger och deras betydelse hade jag ett till redskap för mina tarottydningar. Jag har även haft stor nytta av Solögas bok Djurens språk. Om du kan numerologi så är även det ett bra redskap. 

 
Efter att jag använt mig av mina egna, inre kunskaper började jag att läsa in mig på lilla arkanan genom att lära mig vad de olika sviterna och elementen står för. T ex så står bägare för känslor och stavar för arbete. Efter det lärde jag mig Stora arkanan och sist vad den individuella betydelsen för varje kort i lilla arkanan står för. Med andra ord helt omvänt från vad mina vänner fick lära sig på kursen de gått. 

 
Jag anser inte att det är något fel med att lära sig tarotkort från grunden som ett första steg, men det krånglar lätt till det och kan lätt orsaka prestationsångest som när man ska plugga inför ett prov. Och även att det kan ta bort känslan i tarotvärlden där intuitionen glöms bort. Min erfarenhet är att ju mer kunskap du samlar på dig, desto mer får du ut av ett kort.

 

Jag tycker även att intuitionen är det viktigaste på grund av att  samma kort faktiskt kan ha olika betydelse för olika personer och frågeställningar. 

That’s all. Over and out…

3 kommentarer till “Lär dig tyda Tarotkort enkelt”

  1. Hej! Jag har själv en tarotlek,men jag lägger till mej själv så får jag alltid titta i tarotkorten. Det hade varit kul om man hade kunnat läsa kortet direkt…??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *