Att göra sig av med sitt fula Ego

När man känner att man vill massa roliga saker men bara känner ett motstånd till att göra allt detta, ja, då kan det vara Egot som bråker med en. Egot kan ha växt sig större än sig sjäv när detta händer. Nu pratar vi inte om att vara ego på ett negativt sätt, utan detta handlar mer om den fula gubben på ena axeln – ni vet, man brukar se en fin söt ängel på ena axeln och en liten djävul på den andra i filmer och så, hänger ni med?

Det är alltså den lilla djävulen som är egot kan man säga – som bara pratar en massa strunt. Ok, då fattar ni!? 

NÄR detta händer kan man göra en busenkel övning för att få bort den om den vuxit sig stor. Jag menar, egot är ju bra IBLAND, typ när den skriker nej om man man får för sig att hoppa över ett stort brant stup som kan riskera livet …

MEN när den stör er när ni vill göra roliga saker och säger att “du är för ful, för fet, du kan inte, du är så jävla kass och dålig, ingen vill vara med en sån tråkig person som du” Ja, då är det dags att ta i med hårdhandskarna.

Jag fick lära mig denna övning på en kurs jag gick tidigare – som säkert kan låta flum-flum i vissas öron, men ja, ni vet ju att jag är som jag är och håller på med knasiga flum-flum-grejjer, så vad annat kan ni förvänta er när jag är i farten!?

SÅ, det ni gör är att ni sätter er ner, blundar, andas nga djupa andetag och slappnar av. Mediterar med andra ord. Sen när ni känner er redo så börjar ni att visualisera detta jobbiga ego och sedan tar ni fram ungarnas kritor och tuschpennor och papper – OBS kan behövas extra stora papper om ni har ett stort fult monster – och sen är det bara att rita ner allt som ni får till er i huvet och forma en bild av det sk Egot. SEN skrynklar ni ihop det, river sönder det och eldar upp det! Klart! Så kommer ni att känna er mycket bättre!! Jag lovar! Flum-flum? Ja, kanske det. Men ett psykologiskt underverk!

Jag gjorde det häromdagen –  kände att det var dags liksom. Å, jeflaranamma va ful han va!

Så nu är man back to business så att säga…

That´s all – over and out.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *