Meditera Mera.

Är du en av dem som ofta tänker att du borde meditera mera? Men sen tar du dig inte tid för att annat kommer i vägen och motivationen finns inte riktigt? Då är det verkligen dags att du börjar NU! Och du startar med fem minuter. Fem minuter har du ALLTID till övers, allt annat än det, är dåliga ursäkter. Så där slipper du inte undan! Men hur kommer man igång då? Det är ju så lätt att glömma bort den där nya vanan som man vill få in. Ställ larmet på mobilen; för den har du ju garanterat med dig 24/7. Annars glöms det bort och så kommer du på det på kvällen innan du somnar och då tänker du “attans, jag glömde. Jag får göra det i morgon istället” Känner du igen dig?

Jag är ju, som ni redan vet, ganska bra på det där med att komma ur rutiner. Men nu har jag mediterat varje dag i cirka en månad; nu är det ett behov som jag självmant prioriterar. Det finns olika appar som fungerar bra för dig som vill göra en tyst meditation (sök på meditation timer i app store), men är du extremt ovan så välj en lugn låt att meditera till; det finns tusentals på Spotify – bara att söka på meditation så kan du välja och vraka. Se om du hittar någon som är cirka fem minuter lång, eller börja med tre om du har väldigt svårt och är extrem nybörjare. När låten är slut klappar du dig själv på axeln för att du tagit dig tiden. Den låten som du väljer blir din meditationslåt; ju mer du mediterar och djupandas till samma låt, desto snabbare kommer du ner i varv eftersom hjärnan reagerar på att den melodin betyder meditation.

Jag har mediterat till och från i många år, men min stress har gjort det svårt för mig att göra det på rutin. Det har istället blivit lite här och där när jag kommit på det; man går på autopilot tills man stupar i säng och då vill man ju bara sova.

Det resultat jag fått hittills efter en månads regelbunden meditation är:

Jag sover djupare.

Mindre surr i huvudet.

Jag gör saker lugnare.

Sätter inte samma press på mig själv.

Starkare intuition.

Äter mindre – inte lika hungrig som tidigare

Prioriterar mig själv mer.

 

Jag lovar att det är värt att testa!

Namaste

Sara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *