Vem är ditt Alter Ego?

Vem önskar inte att våga göra mer än vad vi törs göra idag? Att våga gå utanför boxen, att säga ifrån med stolthet, att prata gott om sig själv och våga prata inför folk fastän man tror att det är omöjligt. Men det finns ett litet knep. Ett roligt sådant, där du kan gå bananas i fantasin och plocka fram egenskaper som du aldrig trodde att du skulle våga använda dig utav.

Hur gör man? Jo, man skaffar sig ett Alter Ego!

Vad är ett Alter Ego?

En person som du vill vara helt enkelt – det handlar såklart inte om att du ska bli någon helt annan – du ska bara bygga på dig själv med fler egenskaper som du drömmer om att ha.

Det handlar om att gå från den du är nu, till den du innerst inne vill vara men inte riktigt kommer till.

Du kan alltså låtsas vara någon annan än den du är. Vara en person med alla coola egenskaper som du drömmer om att ha. Du skapar en person som du vill vara; det kan vara någon helt påhittad, någon du ser upp till eller en kändis som utstrålar det du söker.

Hur funkar det? Så enkelt som att vår hjärna faktiskt inte är så smart alla gånger; det är så enkelt att lura den! Den vet inte alltid skillnad på vad som är verkligt och vad som inte är verkligt. Vår fantasi är något av det starkaste verktyget vi har. Det du tänker och gör blir sanning. Hänger du med?

Skaffa dig olika alter egon för olika områden i livet; hälsan, arbetet, relationer, träning; ja, vad som helst. Och ge dem namn! Säg att ditt dilemma är att du vill börja träna och äta bra; bli hurtig och hälsosam. Du vaknar och ligger i sängen. Tanken igår kväll var att du skulle gå upp och ta en springtur. Men nä. Det känns inte längre lockande. Men hur skulle den där coola, hurtiga elitidrottar-Stina ha gjort; hon som älskar att träna? Hon skulle gå upp och sätta på sig springskorna och göra det som var tänkt. För hon vet att det går och att man mår bra efteråt; endorfinerna sprudlar och man känner sig glad och pigg. Sen kommer lunchen; lunchbuffé med kollegorna. Dem där pizzaslizerna ser mumsiga ut. HÄPP! Nä, nä! Vad skulle hälsofreak-Elin göra? Jo, hon skulle gå till salladsbordet! Sen kommer löneförhandlingen med chefen under eftermiddagen och tankarna far omkring om hur du ska våga säga rakt ut att du är värd mer lön. Ja, bara att plocka fram karriärs-Karin så är biffen fixad.

Tillslut går allt på räls och du behöver inte ställa dig bakom dina alter egon, för du har blivit dem!

Lycka till med ditt skapande!

Namste

Sara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *