Hur startar Du din dag?

Hur ser din morgonrutin ut? Har du en morgonrutin? Tar du tag i mobilen innan du ens hunnit öppna båda ögonen? Skrollar Instagram och Facebook medan kaffet bryggs och pimplar kaffe samtidigt som du kollar jobbmailen medan kaffet rinner ner i strupen och ut i blodådrorna? HUR tror du att din dag börjar då? och hur skapas resten av dagen?

Du börjar dagen med stress, så enkelt är det. Du kanske inte själv ser det som stress, men för hjärnan är det som att du likaväl skulle hoppa upp ur sängen och springa maraton innan båda ögonen vaknat. Och så vill du väl inte chocka hjärnan egentligen?

Nu menar inte jag att jag är någon Guru som vaknar, mediterar och lever på fluffiga moln som en morgonrutin. Min morgon är precis den samma; larmet på mobilen ringer, kollar om jag fått sms eller messenger, tar en kik in på Instagram; jodå, där finns stories att glo på. Sätter på kaffe och dricker kaffet samtidigt som jag dum-glor på Insta. Alltså vart är vi på väg egentligen, frågar jag mig själv emellanåt.

 

Jag testade att göra något helt annat för några veckor sedan. Vakna. Ligga kvar i sängen. Andas några djupa andetag. Sätta på kaffet. Sätta mig på yogamattan och andas lite till och sträcka ut kroppen. SEN satte jag mig med kaffet och började sakta att gå igenom messenger och instagram. Det gjorde att jag hann med att känna in min egen kropp och energi och fundera över vad dagen skulle innehålla; känna in vad JAG vill och hur MIN kropp mår. Annars börjar vi ju dagen med att se vad alla andra gjort och gör och hur andra mår. När ska vi då ha tid att känna in oss själva?

 

Och hur avslutar du dagen? Upprepning från morgonen? Mmm fundera på den en stund. Vad kan du göra istället? Enkelt!

 

  • Läs en bok 
  • Lyssna på en ljudbok och ligg på spikmatta samtidigt.
  • Andas och gör en kroppsscanning; slappna av muskel för muskel. 
  • Skriv dagbok eller varför inte en tacksamhetslista för dagen som varit.

 

No Insta, No FB and No Candy Crush – fixar du det?! Give it a try!

Namaste

Sara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *