ATT VÄLJA SINA TANKAR…

“You need to learn how to select your thoughts just the same way you select your clothes every day. This is a power you can cultivate. If you want to control things in your life so bad, work on the mind. That’s the only thing you should be trying to control.”
― Elizabeth Gilbert, eat, pray, love

Igår hamnade jag framför en av favoriterna på TV  Lyckan, Kärleken och meningen med livet. Jag har både läst boken och sett filmen tidigare. När jag läste boken fastnade jag mest för Italien-delen. Jag gick all in på den biten och lagade italiano dinner varje dag och valde ut goda viner till maten som jag satt och sippade på. Jag köpte bakelser för att vackert göra ingenting, Bel far niente som italienarna säger. Indien-delen var jag däremot inte redo för eftersom jag själv hade problem med att varva ner, tysta tankarna och meditera. Jag hoppade till och med över vissa sidor i det kapitlet, dels för att jag tyckte att det var så mycket dravel och ältande och dels för att jag ville ta mig till Bali-delen snabbt. Precis som jag agerar i livet med andra ord; hoppar helst över allt det jobbiga och flyr till något bättre. Men det vet vi väl hur sånt beteende slutar, eller hur? Känslorna kommer i kapp oss tillslut i alla fall, så det är lika bra att ta itu med det som rispar på insidan av bröstkorgen innan vi tar oss till nästa upplevelse. På så sätt kan vi enklare njuta av det nya.

meditation

Så när jag ligger där i soffan och vilar ögonen på filmen, kommer ett av många kloka citat “Varje dag måste du välja dina tankar, precis som du väljer dina kläder varje dag.” Det är ju så sant, så sant. Och jag tror att många av oss är medvetna om detta; hur våra tankar påverkar våra liv, men vi glömmer ibland bort hur vi enkelt kan styra vår vardag till mer glädje och mindre bitterhet och ältande.

eatpraylove2

SÅ, vilka tankar väljer du idag?

That´s all…

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *