Gott och nyttigt till middagsbordet.

Idag bjuder jag på en rödbetssallad med smulad fetaost och en enkel vinegrett. Perfekt till grillat eller buffébordet!

Du behöver:

Rödbetor

Fetaost

Olivolja

Vinäger

Gräslök eller persilja

Peppar

Jag gjorde en liten skål med ca 500g rödbeta. 

Skala…
Dela så går det snabbare att koka.
Rödbetor måste vara något av de vackraste grönsakerna att beskåda när man delat dem; som åldersringar i trädstammar eller blodådror. Coolt!
Koka; beroende på vilket tuggmotstånd du vill ha 15-30 min
Låt svalna och gör något annat en stund…
Som t ex chilla med ett glas vin på verandan…
Back to the kitchen; skär i mindre bitar (om du vill)
 

Dags att göra vinegrett!


1 msk olja och 1 msk balsamvinäger
Hacka i lite gräslök eller persilja.

Häll i skålen och låt stå i minst 10 minuter

Smula på feta efter behag, släng på lite peppar; Klart att servera!

Bon appetit ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *