Rader ur mitt liv

När jag fick min diagnos – Bipolär Sjukdom – för några år sedan, startades en hel hög med tankar, frågor och känslor. Jag försökte få ihop pusslet. Försökte se mina kurvor genom livet med skov. När har jag varit hypomansik? När var jag i en depression? När har jag bara varit mig själv?

Jag visste att jag hade en kartong med dagböcker liggandes och tänkte att det kunde vara intressant att läsa och kanske via mina dagboksrader få en inblick i hur jag mått genom åren. Vissa böcker hade jag redan koll på att de innehåll depression, så de ville jag egentligen inte titta i då jag blir påminnd om mitt hemska mående bara av att se framsidan på boken. Jag har skrivit dagbok sedan jag var sju år, så det finns många böcker att plöja igenom. Sen inte sagt att jag skrivit varje dag i alla år, men till och från.

Jag bläddrade som hastigast i några av dagböckerna för några år sedan. Men det blev jobbigt och det gav mig mest bara ångest.

Men nu känner jag mig redo igen. Så idag har jag plöjt igenom en av dem tyngsta. Det gick bra. Sen började jag i en där jag visste att jag mådde bra. Då började jag att gråta. Sen fick jag lov att leta och se om jag hade någon dagbok från när jag gick i femman och var tolv år – samma ålder som min dotter. Jodå; den fanns. Då fick jag skratta och sitta bakom skämskudden. Frågan är om jag vågar läsa vidare från sexan och upp till åttan; jag tjuvkikade lite i en och kände bara “åååå myyy gooood fjortisvarning!”

Ur en av mina dagböcker från när jag bodde i Stockholm där även två bästisar hemmifrån bodde. Mina Annor ❤Idag bor den ena i Athen och den andra i Enköping. Jag var även väldigt nykär i en dåvarande pojkvän. Livet lekte. Jag var lycklig. Jag var fri. Jag fick mitt första riktiga jobb. Där och då mådde jag BRA!

Jag behöver bli påminnd om allt som varit bra i mitt liv. De senaste åren har mest bestått av allt som varit jobbigt. Idag är jag tacksam för att jag sparat alla dagböcker med tillhörande biobiljetter, foton och dikter. 

Hoppas du har en fin vecka i vårsolen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *