Omprogrammering av livet

Den senaste tiden har jag gått in i nya rutiner i livet. Från att inte ha gjort något alls senaste tre åren – bara varit sjukskriven – till att träffa en coach via arbetsförmedlingen till att börjat med kurser och gruppaktiviteter.

Allt flyter på bra och det är roligt om än lite utmattande vissa gånger. Men det som är så underbart är att det är likasinnade männiksor jag möter som gått igenom liknande resa som en själv. DET stärker en som person ska jag tala om!

Den största erfarenheten är att jag nu sitter på andra sidan skrivbordet på min gamla arbetsplats, där jag själv jobbade som coach; ja, du läste rätt! Jag fick såklart själv välja om jag kände mig bekväm med det. Eftersom jag vet att det är en trygg och bra plats, med kunniga coacher som ger en betydligt mycket mer än vad man ens kan be om i livet – gratis dessutom! Det är en lyx att få denna professionella hjälp till att bli sitt bästa jag innan man breder ut sina vingar i arbetslivet igen.

Den viktigaste biten jag lärt mig i denna process, är att det inte spelar någon som helst roll hur många cocher eller föreläsare som ger en vertyg till att bli sitt bästa jag med massa tips och ideer om nya tankesätt. De finns redan där. Det som saknas är inte alltid bara motivation, utan ORKEN! Energin! Finns inte den så spelar det ingen roll om jag börjar tänka “Jag vill!” Istället för “Jag måste”. Det spelar ingen roll att jag skriver ner att jag vill promenera två gånger i veckan och meditera en gång. Är man utmattad så är man. Man vill men man kan inte alla gånger. Du behöver ha varit i liknande situationer själv för att förstå och detta har verkligen varit en aha upplevelse och uppvaknadne på många olika sätt. 

För att hitta ork och energi till att läka och komma tillbaka, ligger fokus på bra mat, lagom med aktivitet, åtta timmars nattsömn, vila någon gång under dagen; jag brukar däcka av en halvtimme/timme vid 14-tiden. Det handlar fortfarande om att ta en dag i taget och vara nöjd med det lilla. 

Hoppas du har en fin sommar ❤️

Kram Sara 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *