Påminnelse om tacksamhet

Hej kära läsare. Hoppas ni mår bra och har haft en fin vecka.

Jag har städat mina bokhyllor och hittat lite böcker som är värda att läsas igen – ett bra tips för att påminna sig själv om tankens kraft. Jag vill dela med mig av några rader så att även ni får en liten påminnelse:

På vad riktar du din uppmärksamhet under dagen? På tråkigheter eller och på sådant du saknar i livet? Eller har du mer uppmärksamhet på livets små glädjestunder?

Har du tänkt på att inte ens  kungar och kejsare hade rinnande vatten, centralvärme och elektisitet förr i tiden? Och definitivt inte Tv, tvättmaskin och bil! Du lever bättre än vad den sista kejsaren av Kina gjorde. Är du tacksam över det? Eller är du missnöjd för att kaklet i badrummet inte är tillräckligt snyggt? 

(Bärbel Mohr, Övningsbok för kunder hos kosmos)

Nu går det ju såklart att diskutera om huruvida servade dessa kungligheter var och att vi normala Svenssons inte har någon servant i form av butler etc. Men exemplet illustrerar ändå tillräckligt för att visa hur lätt vi människor kan vara missnöjda över så banala saker som materiella ting. 

Så om du vet med dig att du varit lite bitter senaste tiden så får du till uppgift idag att tänka om och tänka rätt; påminn dig om allt bra du har i livet. 

Namaste

Sara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *