Energirenande städning

Ibland behöver man städa lite extra i sitt hem; precis som i sin kropp när man ätit för mycket skräpmat. Speciellt när det varit mycket stress eller andra negativa energier i omlopp eller om familjen haft sjukstuga. Jag har legat sjuk i över en vecka, så det behövdes verkligen en ordentlig omgång för att inte energierna ska stagnera sig.

I ett tidigare inlägg  skrev jag bl. a. om hur jag brukar rena huset. Tidigare har jag först städat med köpta rengöringsmedel och därefter har jag tänt rökelser, sprayat med renande spray och vädrat för att få igång energierna här hemma.

Min Sacred Spirit Spray (som jag köpt på en lokal butik) har tagit slut. Den hade en härlig blandning av citron, lavendel, apelsin, bergamott, rosmarin och cederträ. Eftersom flaskan blev tom tänkte jag att det måste gå minst lika bra att blanda en egen. För tillfället innehåller den bara citron och lavendel (och vatten) , som räcker gott och väl!

Igår testade jag att göra en egen städblandning i en sprayflaska och tänkte att jag kunde hälla i både sånt som luktar gott och fräscht och som även kan fungera som renande i luften, istället för att gå några varv extra med rökelse och/eller spray.

Jag blandade ihop vatten, ättika (tar bort dålig lukt, bra mot kalkavlagringar och fläckar) och två eteriska oljor; citron (luktar gott, desinficerar luften och ska även vara bra mot immunförsvaret) och Tea Tree (bakteriedödande). Jag städade gästtoaletten nere i källaren, torkade av bardisken och vardagsrumsbordet. Det var i princip det jag gjorde i källaren – förutom dammsugning oxå såklart. Efteråt gick jag upp och åt middag och sen gick vi ner igen för att ha fredagsmys. Alltså jag skojar inte! Det var som att vi hade vädrat med öppna fönster i flera dagar! Luften var så ren! Och så luktade det väldigt fräscht oxå såklart 🙂

Så! Där har ni ett allt-i-allo-spray! Det går att hälla i massor av fler eteriska oljor såklart; det är bara fantasin som sätter gränser! Jag äger inte jättemånga oljor ännu och jag vill inte blanda hej-vilt eftersom jag vill att det ska lukta gott, så man inte bara blandar alla oljor som luktar gott för sig och så fungerar dem inte bra tillsammans.

Lycka till med städningen!

Sara

2 kommentarer till “Energirenande städning”

  1. Hej intressant att läsa om rumsrening, denna rumspray du skrev om var kan man köpa den om man nu ej gör själv😊

    1. Hej! Jag har köpt min på en lokal butik i Mora som heter Själ och Hjärta (finns på FB där du kan läsa mer om butiken, kanske kan du fråga om dem kan tänka sig att skicka en till dig om du bor långväga härifrån. Det är butiksägarinnan som göra denna spray) annars kan du söka på renande spray på google och se vad du kan hitta; det finns många olika blandningar att välja på nätet. Problemet är ju att man inte alls vet hur dem luktar. Hoppas du hittar ngt som passar! Kram Sara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *