Livet rullar på.

Jag bloggar för sällan!! I knoW!!

Men alltså guuu så körigt jag haft det senaste veckorna. Dottern har fyllt tonåring. Vi får en inneboende om en månad och jag vill få ordning och reda här hemma. Dotterns klass samlar in pengar till klassresa och sista insamlingen blev en loppis som äger rum idag. Jag tänkte att nä, nu jäflars ska allt ut ur förrådet; slängas, sparas, säljas på loppis – jag har ingen lust att själv stå på loppis och sälja; det har jag gjort flera gånger tidigare och det är så mycket jobb; packa ner, packa upp och sen kanske man säljer för 300kr, inget alls eller mer och sen ska det packas ner och fraktas hem igen och ta plats i förrådet till nästa loppisrond. För mycket tid, för lite betalt. Sagt och gjort med rensning så lovade jag även dottern att jag kunde göra en garderob av förrådet – hon vill ha en ny men jag insåg att en walk-in-closet skulle bli billigare än att köpa en bra från t ex Ikea med smart och bra förvaring. Sagt och gjort igen; inte bara loppis grejer som skulle ut ur skrubben.

NU är det tömt! Och jag har gått lös med kofoten och rivit ut platsbyggda hyllor.Färg är inhandlat, men idag fick det bli trädgårdsarbete; behöver luft efter att ha suttit uppe och rensat i mer än en vecka; ja ungefär så lång tid tog jag på mig. Sakta men säkert och organiserat. Lyssnat in på kroppen så den får återhämtning. Stolt över mig själv att jag kommit så långt i min återhämtning från utmattningssyndrom nummer två, eller tre, eller fyra!? tappat räkningen …  DU kan komma tillbaka och fungera som en människa igen! Men det tror man inte när man väl är där, mitt i smeten. Men ja, det kan ta tid. Det tog mig 4,5 år. Don´t give up! Min vändning blev KBT för stress i vintras; online så att jag kunde sitta hemma och göra allt i min takt, skriva ner, gå tillbaka, läsa igen. Så mycket bättre än att sitta en timme i veckan och bara babbla; allt kommer ut, men när det väl är ute så försvinner det oftast och man gör inte så mycket åt alla aha-förnimmelser.

Nog om det. Tillbaka till rensning av övervåningen; Inte bara förrådet som blev rensat. I förrådet låg även mycket pysselgrejer och kontorsgrejer. Så in med det på kontoret, flytta runt möbler, in med något ut med något annat. Rivit ur garderoben på kontoret som var överfylld med typ skräp och någon enstaka bok – så onödigt! Ta så mycket plats för ingenting; men det är rester från alla andra hundra gånger som jag påbörjat rensning och inte orkat slutföra projektet. Vi beställde en ny dator förra veckan och jag ville få ordning innan den kom. Dottern har önskat sig en dator och har själv sparat massor av pengar. Hon trivs i våran lilla målarstudio/kontor och bestämde sig för en stationär dator som blir betydligt billigare än en bärbar med samma prestanda och minne. Vi beställde den förra fredagen, precis innan storhelg men igår kom den! Jag fick sms vid kl 12 och skulle precis lägga mig och vila för jag va jäkligt sliten igår efter veckan som varit med massa att-göra. Men kände glädjen över att åka ner på centrum för att hämta den och kanske till och med hinna installera den innan dottern kom hem från skolan. Allt flyter på fint tills fanskapet inte vill koppla ihop sig med bildskärmen. Ringa kundtjänst. Telefonkö. Resultatet blev att packa ihop allt och skicka tillbaka för kontroll och eventuellt lagning eller annars en ny. Mindre roligt att berätta för dottern när hon parkerat cykeln; Nä, mamma nu skojar du tror jag. Noop! Datorn kom och den funkade inte och den måste skickas tillbaka. Men, men. Lite muttert en stund, sen va allt ok igen. Solsken och kompis som var hemma själv på kvällen så det blev studsmatta och annat skoj för flickan. Mamma då? Ja, trött och svettig efter att vi åkt och lämnat loppisgrejer och meka med dator istället för att sova middag. Missat samtal av en vän jag inte pratat med på länge. En snabb dusch, ut i kvällssolen i en fotölj, så skönt med fåglarna som kvittrade och inga andra ljud. Tänkte att jag sätter mig i meditationsställning på altanen och mediterar. Men så trött så det kändes som ett världsprojekt att flytta mig från fotöljen till golvet ha ha. Ringde kompis som jag missat samtalet av. Efter en timme blev både hon och jag städsugna – hon är också medium och energierna smittar alltid av sig mellan oss. Sagt och gjort; vi la på och sen städade jag sovrummet; dammsög, dammtorka, torka golvet och bytte sängkläder. Poppade yogamusik på hög volym. När dottern kom hem sa hon: Å, det är så härligt när jag kommer hem och jag hör att du spelar hög musik. Då vet jag att du mår bra och är på bra humör. Kärlek. Kärlek. Kärlek. Jag mår bra och livet rullar på.

Namaste

Sara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *