En av många anledningar till varför jag börjat använda eteriska oljor.

Mitt intresse för att göra egna hudvårdsprodukter har funnits i mig länge. Jag köpte min första bok redan som 14-åring.

 

Många år senare gick jag en örtakurs (här finns ett inlägg från den kursen; nio år sedan!) för att lära mig mer om örternas betydelse för läkning och andra användningsområden. Vi lärde oss att göra te, goda oljor till matlagning och härliga kroppsoljor. Till en början skördade jag alla kryddor på hösten; torkade och gjorde te till vintern och för att använda till matlagning. Jag köpte även hem små burkar för att göra egna salvor. Sen kom utmattningen och allt vad hobbies och intressen försvann.

Det senaste året har jag börjat komma tillbaka till detta, men jag har inte riktigt motivation och ork till hela proceduren med att odla, skörda, torka eller koka örter hela vägen. Istället har jag upptäckt det fantastiska med eteriska oljor! Så enkelt! En flaska räcker länge eftersom den är så koncentrerad och det blir inte samma motstånd för mig att göra t ex en egen lavendelolja som både luktar och gör gott; några droppar lavendel blandat med jojoba, oliv eller kokosolja. Klart!

Det började med att jag letade efter en olja som jag kan använda som parfym för att slippa tillsatser. Jag hade även en liten lavendelolja hemma som jag använt några gånger för att lindra spänningar i nacken. När den tog slut började jag leta efter en ny olja. Jösses! det fanns ju en hel djungel därute! Men tillslut började det ploppa upp bilder på Instagram och Facebook; både av personer jag känner och som jag inte känner, som pratade om prisvänliga och helt rena naturoljor. Jag tog det som ett tecken att jag skulle testa dessa oljor och nu är jag helt såld på DoTerras eteriska oljor! Man kan ju använda de till hur mycket som helst! Jag köpte ett startkit som innehåller tio av de mest populära oljorna, varav lavendel är en. Jag trodde inte att jag skulle få användning av alla oljorna. Men inom en månad hade jag hunnit testa alla! Bland annat fanns det oljor som fungerade som smaksättning i matlagning och bakning, städning, ömma muskler, en dunderkur för bihåleinflammation, dotterns tonårsfinnar, starka naglar och lyster till hyn. Så nu går det snabbt att blanda och experimentera sig fram till att göra egna smörjor!

Med det sagt kommer jag kunna bjuda på massor av tips framöver! Jag har nämligen inte gjort så mycket annat än att läsa om eteriska oljor och dess användningsområden senaste veckorna. Jag har till och med gjort videos om dessa oljor och lagt ut på YouTube; det trodde jag då aldrig att jag skulle göra ha ha. Så det är bara att kika in här om du vill ha tips! Jag använder som sagt DoTerras oljor, men det finns såklart andra märken oxå och mina tips fungerar nog lika bra till andra, rena oljor.

Namaste

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *