Fakturor och attraktionslagen

Jag har fått frågor om hur det ens är möjligt att tänka positivt om pengar den dagen räkningarna dimper ner i lådan, en efter en och det enda man känner är en stor ångestklump i magen.

Så hur ska man tänka den dagen man inte ens kan betala alla sina räkningar? Hur kan attraktionslagen fungera då? Det är ju omöjligt att det skulle fungera så snabbt så att jag från dag ett till dag två, plötsligt skulle kunna betala mina räkningar!

Där, precis där slår osäkerheten till och du stoppar flödet. Jag har själv varit där. Om och om igen. Det gäller att HELA TIDEN vara tacksam och aldrig, aldrig känna att man saknar något.

Att tänka att du inte har tillräckligt med pengar är detsamma som att vara otacksam över pengar som du redan har och ingenting kommer att förändras förrän du blir tacksam; tacksam för alla pengar som du någonsin haft och alla pengar du har just nu och alla pengar som kommer att komma in i ditt liv – även om det “bara” är en tjugolapp…

Men det är svårt!! Jag vet! Att hitta glädje och tacksamhet varje gång räkning på räkning dimper ner i lådan är inte lätt och oftast får man ont i magen och ångest istället. Men här gäller det att byta fokus och hitta andra saker att vara tacksam för.

Några tips på vägen: 

  1. Var tacksam för allt som du får av räkningarna; tak över huvudet, värmen i huset, elen, varmvatten.
  2. Var tacksam för det lilla; någon bjuder hem dig på middag, rabattkuponger på tvättmedel och framförallt saker som inte kostar; kramar, kärlek, glädje.
  3. Tänk “Det löser sig!” Fundera inte över hur det löser sig.
  4. Tänk på att “det krävs lika mycket energi till att framkalla en krona som att framkalla en miljon…” Bra tankeställare! Anledningen till att vi upplever den där miljonen som en svår sak att framkalla är just att vi förväntar oss att det är svårt; en krona kan man ju hitta på gatan, men en miljon kan man inte bara få inom några dagar! Den tanken stoppar såklart flödet.

Och kom ihåg detta:

Den enda som kan ändra på din ekonomi och dina tankar om pengar är DU SJÄLV – ingen annan!! precis som med allt annat här i livet är det DU SJÄLV som gör alla dina val i livet; du väljer vilket jobb du ska ha, du har själv valt din sambo, dina vänner, din hälsa och du har själv skapat din ekonomi. 

Namaste

Sara

2 kommentarer till “Fakturor och attraktionslagen”

  1. Ja du har så rätt, men det är inte så lätt alla gånger. Tack för intressant läsning ❤ 💕

    1. Det är så lätt att osäkerheten tar över och jag- precis som många andra- behöver bli påminnd emellanåt för att komma in på rätt spår igen ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *