Kvinnors avundsjuka och hat; när ska vi börja hjälpa varandra istället för att stjälpa varandra?

Jag ser det på Instagram, Facebook och läser om det på bloggar. Näthat. Så fruktansvärt fel. Jag försöker se det bästa med människan och dömer ingen. Alla är vi värda ett gott liv. Men hur? hur kan folk var så elaka? Av vilken anledning? Mår näthatare bra av att ge skit till andra? Hur är det ens möjligt att människan som ska vara gjord av kärlek kan vara så dum mot människor som de inte ens känner? Det fattar ju vem som helst att dessa människor inte alls mår bra; men det kan de säkerligen inte erkänna själva. De vägrar se på sig själva och acceptera vilka de är. Vägrar att försöka bli en bra och trevlig människa.

Jag följer en del offentliga personer på sociala medier. Bland annat Camilla Läckberg, Yoga Girl och Bianca Ingrosso. Alla dessa har fått stå ut med fula anklagelser och glåpord. Dessa personer är starka, drivna kvinnor och enligt mig förebilder på många olika sätt. Det tog mig hårt idag när jag läste Biancas senaste blogginlägg. Hon är sönderstressad till och från. Lär sig att säga nej. Försöker prioriterar sig själv, men det slutar alltid med sura miner från någon själlös människa. Du kan aldrig, aldrig bli sur över någon som prioriterar sig själv! Skärpning folket! Är man trött så är man trött. Och behöver man slappa framför tv:n en kväll istället för att ut och stuffa för att polarna tjatar, så ska man kunna göra det rakryggad och de andra ska bara acceptera. Men jag vet av erfarenhet att det är jävligt tufft i dagens samhälle att kunna sätta sig själv främst; vilket faktiskt borde vara en självklarhet och inget annat. Det är vi starka kvinnor som bränner ut oss och det är vi starka kvinnor som hela tiden måste stå upp för oss själva och hela tiden pusha självkänslan uppåt samtidigt som utmattningshjärnan och panikångesten ska hanteras. Bianca är en ung entreprenör med en starkt grundstyrka, men det räcker inte alltid hela vägen. En enda människa kan trycka ner vilken stark person som helst genom att endast uttrycka sig elakt. Jag hittade ett inlägg från i vintras där Bianca har gjort en vlogg där hon bett läsarna att ställa frågor. Hon hade fått åttio kommentarer, varav tjugo var frågor och resten hatiska glåpord från äldre kvinnor som ansåg henne vara ful och äcklig och inte kunde förstå varför hon inte fyllt läpparna med botox eftersom hon har så smala fula läppar. Alltså på riktigt!? Vad är det för kvinnor? Vad f-n håller ni på med? En ung, söt och glädjespridande förebild för unga kvinnor som visar att man ska vara nöjd som man är! Det är ju just sådana personer vi behöver på sociala medier! Så att otrygga och självhatiska ungdomar ska kunna lära sig att vara nöjda för att de är just sin egen unika person. Jag hade aldrig klarat av sociala medier när jag var i hennes ålder; jag hade blivit helt knäckt!

Camilla Läckberg får ofta hemska kommentarer för hur hon uppfostrar sina barn och trackar ner på henne för att hon ibland skaffar barnvakt för att jobba. Men det är ju helt ok när män åker på konferens- affärsresor minsann. Själv gillar jag Camillas syn på livet och familjen grymt mycket!

Och sen har vi Yoga Girl som bara vill kunna vara autentisk och visa att livet inte alltid är en dans på rosor fastän man mediterar och yogar. Hon får bland annat dumma kommentarer för att hon är en känd yogis som dricker alkohol ibland; Vad spelar det för roll om man vill dricka vin till maten eller ta ett glas champagne i solnedgången fastän man är en känd yogis? Jag tror inte att det finns många heltidsyogisar därute som aldrig dricker alkohol, för jag har då sett många, många vinglas genom instaflödet av yogisar och andra hälsogurus, så jag kan då inte förstå vad problemet är. Och precis som Camilla så har Yoga Girl börjat få massa pekpinnar om hur hon uppfostrar sin dotter. Alltså, jag orkar inte ens bli irriterad för det stannar inte där; jag blir förbannad och får stresspåslag. Se och lär av varandra istället och följ inte personer som har andra värderingar än dig själv. Jag skulle aldrig följa någon som är för något som jag själv är emot; finns ingen anledning till att göra det.

Och det är alltså överlägset andra kvinnor som trackar ner på kvinnor. Vi klagar mycket på alla män idag; men inte f-n är kvinnor bättre när de beter sig så här!

Over and out

Sara

2 kommentarer till “Kvinnors avundsjuka och hat; när ska vi börja hjälpa varandra istället för att stjälpa varandra?”

  1. Det är så mycket avundsjuka människor som mår så dåligt men inte vill ta sitt ansvar för sitt mående utan klandrar andra. Det som vi kan göra är att stötta och sprida kärlek, så att de som är utsatta orkar fortsätta. Vi är alla kärlek, kärlek och ännu mer kärlek. Vi har långt kvar innan vi når fram till näthatarna, men vi kämpar hängivet vidare. Tack för ditt inlägg. Massor av kärlek till dig fina du! <3 <3 <3
    Änglakramar från mig
    Birgit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *