Att göra ingenting

Jag behöver träna på att göra ingenting. Jag är tydligen dålig på det. Jag försöker meditera istället för att aktivera mig emellanåt. Men när jag träffade min samtalskontakt häromdagen sa hon att det är samma sak som att göra något. Hon vill att jag ligger i soffan och kollar inredningsprogram eller eftermiddags serier i form av Vänner eller Seinfeld. Endast då vilar hjärnan. Så jag har tränat lite på det i em, eller ja, fusktränat…

Jag tittade serie på netflix. Orphan Black. Ooops… Både spänning och action… Men jag är på rätt väg iaf, eller hur?

 

Hur som haver känns det konstigt att få tillstånd till att vila. Det känns för bra och lyxigt för att vara sant. Men jag vet att mitt liv aldrig kommer kännas meningslöst så länge som jag får göra det jag vill, känner för och behöver så länge jag tillåter mig att göra ingenting emellanåt. Riktig vila, bara vara. Det har tagit tid att förstå allt detta. Men jag är glad att jag fått kunniga och vettiga personer inom vården som lärt mig allt detta.

Jag har länge haft en längtan efter att vila utan dåligt samvete, att få lyssna på kroppen och själen utan dåligt samvete, lyssna på min intuition utan dåligt samvete. Det är inte lätt. Det är skitsvårt. Varför? Jo, för att vi lever i ett samhälle där vi människor förväntas göra saker som robotar på löpande band. Men vet du? Vi är inte robotar. Inte ens i närheten. Alla har rätt till vila. Alla har rätt att säga nej utan att förklara sig. Alla. Även Du och även jag. Ta hand om dig. Det är viktigt. Och nu pratar jag av erfarenhet, inte av kunskap som jag gjort tidigare.

Du är värd att bara vara. Ingen annan än du själv kan avgöra när din gräns är nådd. Så nästa gång du är trött, känner dig låg och helt enkelt inte har lust; släpp! Den personen som säger “äch, kom igen nu! Bit ihop. Vila får vi göra en annan dag” kan gott och väl bita ihop på egen hand. Du ska lyssna på din kropp och du bestämmer själv, ok?! Bra! 

That’s all. Over and out… 

En kommentar till “Att göra ingenting”

  1. Känner igen mig en hel del i det du skriver! Jag jobbar ibland 6 eller 7 dagar i veckan och ibland mellan 18:00 – 03:00 för att sedan kliva upp igen 07:30 och blåsa iväg på jobb #2 eller #3.

    ärligt trött, less omotiverad och för den delen hungrig!

    Luta dig tillbaka och enjoy!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *