Rensa i röran – Bra både för hemmet och själen

Det sägs att det yttre speglar det inre; har du ett stökigt hem har du förmodligen ett stökigt inre. Och har du städat utåt sett i ditt hem, men överfulla skåp där du gömmer allt du inte orkar se, så har du garanterat obearbetade känslor som du stänger inne.

När jag och min sambo separerade 2013, flyttade jag till ett eget litet hus. Jag tog bara med mig de saker som jag absolut ville ha med mig. När jag insåg hur lite saker det egentligen var, jämfört med hur mycket saker som jag lämnat kvar tills senare, började jag fundera över vad jag egentligen har samlat på mig under åren. Till största del hade jag med mig böcker, tarot- och orakelkort, anteckningsböcker, ljuslyktor, blommor, kläder och alla nödvändiga badrumsprylar – så i badrummet i vårt gemensamma hus blev det ganska tomt men i resten av rummen var det fortfarande överfullt. När jag flyttade hem igen började jag rensa som en galning. Det är fortfarande mycket kvar, men nog har vi i alla fall slängt minst tjugo sopsäckar med skräp senaste året och mer ska det bli (vi har ett väldans stort hus med tre plan, garage och minst ett föråd på varje plan…) Ju mer vi rensat, dessto bättre energier har vi fått här hemma och relationen har blivit starkare och ärligare. 

Olika rum representerar olika delar i våra liv. Enligt Feng Shui blir energin i hemmet trög om det ligger för mycket skräp i vägen. Detta kan förstöra din väg framåt i alla livsområden och påverkar dig mentalt, andligt och känslomässigt. Intressant tanke.

För någon månad sedan bytte vi rum här hemma; vår dotter tog tillbaka sitt gamla rum som vi haft ett tag och vi flyttade ner till det sovrummet vi hade innan och dotterns dåvarande rum fick bli kontor igen som det var innan vi renoverade och gjorde det till sovrum och gästrummet som varit en våning ner fick flytta upp – så det blev mycket saker i omlopp och även mitt yogarum har fått en ommöblering och byten av möbler etc. Och visst känns det energimässigt att det stökats runt. Som en tryckande stress som ligger som en dimma. Men det tar sig; ordningen är snart som den ska. 

Om du klamrar dig fast vid gamla saker sitter du kvar i det förflutna och kan inte gå vidare.

Hur ser det ut i ditt hem? t ex vid ditt soffbord? Högar med tidningar skapar en negativ energi som kan bromsa upp hela familjen. Och hur ser det ut i trappan? Ser det ut som hemma hos oss med saker som “ska bäras upp”? Detta stoppar energiflödet och det kan kännas som en börda varje gång du ska gå upp för trappan.

Sovrummet då? Jag kan då själv erkänna att jag har en förmåga att förvara mer kläder utanför än innanför garderoben. Om du – precis som jag – har svårt för att slänga och rensa bort kläder är det risk att du sitter fast för mycket i det förflutna. Sov inte med gårdagens kläder kvar i sovrummet! Det sänker energin totalt i rummet! Och är du en person som tänker att du är smart som skapat extra utrymme i rummet genom att ha förvaring under sängen; Tänk om! Tänk rätt! Energin kan stagnera sig om du sover ovanpå saker som sällan används och det kan skapa oro och till och med störa ditt kärleksliv! Så röj i sovrummet i helgen om du inte fått ligga på ett tag ?

En kommentar till “Rensa i röran – Bra både för hemmet och själen”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *